Advies

Prognoses

U wilt weten waar het naar toe gaat met uw onderneming. Branchegegevens, economische vooruitzichten, marktontwikkelingen, vergelijkingen met lokale, regionale, nationale, of internationale branchegenoten, fiscale ontwikkelingen. Wij brengen uw positie in kaart.

Investeringsbegrotingen

Uitbreiden, vervanging van productiemiddelen; groeien is meestal investeren. Wij relateren uw exploitatieplannen aan de financieringsmogelijkheden en bezien met u de haalbaarheid van de plannen.

Financieringen

Hoe ontwikkelt de financiering zich; hoe financieren we groei of tegenslag? Vragen waar Ma2 antwoord op geeft.

Administratieve organisatie

Mogelijk is de administratie niet meegegroeid met uw onderneming; wellicht is er inefficiëntie,  achterstand. Tijd om uw administratie te laten stroomlijnen.

Automatisering

Verhogen van de efficiency, uw reactiesnelheid verhogen om de concurrentie vóór te blijven. Dé redenen om uw automatisering op een hoger niveau te brengen met de kennis en het inzicht van Ma2. In overleg bezien we de mogelijkheden met ons bekende softwareleveranciers.

Herstructureringen

U wilt de kansen in de markt beter benutten of u wilt het hele bedrijf in één keer op de schop nemen. Ingrijpende bedrijfsombuigingen vragen kennis, kunde, inlevingsvermogen in de volle breedte van uw branche en uw situatie. Ma2 kan daarbij uw sparringpartner zijn.

Opvolging

U wilt op termijn terugtreden, en uw kinderen hebben ambitie, of u heeft géén opvolging en de toekomst van uw medewerkers staat of valt met wat u besluit. Dilemma’s die naast kennis en inzicht om een flink stuk psychologie vragen. Ook hierin kunnen wij hardop meedenken waarbij de financierings- en fiscale effecten van een bedrijfsoverdracht uiteraard de nodige aandacht krijgen.

Ondernemingswaarderingen

U wilt verkopen of fuseren. Wat is dan de waarde van uw onderneming? Lastige vraag. Samen met de accountants van Ma2 komt u daar prima uit.